Welkom op de website van Roder Luchtvaart Club

Modelvliegen is een hobby voor jong en oud. Het is een hobby vol spanning, ontspanning, techniek en gezelligheid. Binnen de modelvliegsport zijn verschillende disciplines zoals motorvliegen, zweefvliegen en helivliegen.

Het wordt voor een leuke en goede start met modelvliegen absoluut aangeraden lid te worden van een vliegclub. Veel mensen onderschatten de vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het veilig kunnen besturen van een modelvliegtuig. Dit heeft vaak tot gevolg dat ze zelf en alleen gaan proberen te leren vliegen, en in 99% van de gevallen heeft dit schade aan het model tot gevolg. Iets dat, indien er met een instructeur was gevlogen, niet nodig had hoeven zijn. Veel beter is lid te worden van een plaatselijke modelvliegclub en gratis instructie te krijgen van een ervaren modelvliegpiloot, en daarnaast ook nog eens te kunnen profiteren van de daar aanwezige kennis.

Vliegen moet echt geleerd worden en daarvoor bent u bij de Roder Luchtvaart Club aan het juiste adres. Voor de beginnende modelvlieger is het dan ook aan te raden eerst eens inlichtingen te vragen bij onze vliegclub. Wij hebben ervaren instructeurs en vliegers, die u graag op de goede weg helpen. Ook kunnen ze u voorlichting geven over de juiste aanschaf van een model en toebehoren. De Roder Luchtvaart Club biedt de beginnende (en ook de al wat meer ervaren) modelvlieger volop kans zich te bekwamen in de modelvliegsport. Wil je graag lid worden? Dit kan makkelijk en snel via onze website. Lid worden klik hier.